“Целенасочено новата ми книга се казва 69 рецепти с история. Реално

...
“Целенасочено новата ми книга се казва 69 рецепти с история. Реално
Коментари Харесай

„69 рецепти с история“: Шеф Илиан Кустев представя първата си кулинарна книга

“Целенасочено новата ми книга се казва  " 69 предписания с история ". Реално написах рецептите и след това осъзнах, че са излезнали 69, само че това се оказа много добър маркетингов трик като име на книгата, тъй като всички питат за какво са 69. Ако беше друго числото никой нямаше да пита. ”

Това сподели в „ Добро утро, Европа “ началник Илиан Кустев.

 

Първият ми спомен, обвързван с готвенето, е доста забавен. Баща ми беше докарал доста готин сервиз от Англия. Аз си готвих яйца на котлона, поставям си чинията на котлона, тя загоря, майка ми пита какво се случва като се прибра. Та, от този момент започнах да сготвям. Иначе професионално започнах от Нидерландия. 

Историите в книгата са за рецептите. Откъде съм ги взаимствал, с кого съм ги правил. Има такива с японски мои сътрудници, с Андре Токев, с други другари, феноменални шефове от целия свят. Така съм навързал рецептите, че да е забавно на хората от кое място идват тези неща и по какъв начин съм ги научил. Опитах се да бъде занимателна книгата. За мен рецептите не са комплицирани, пробвах се да ги направя оптимално разбираеми за хората. Отговарям на въпроси в обществените ми мрежи.  Не мога да отговоря на всички, само че се старая.

Благодарение на телевизионните формати и татко на кулинарния шоубизнес - Гордън Рамзи, готварската специалност стана влиятелна. Много е хубаво, тъй като сега cheff е добре позиционирана купа в обществото. Едно време бяхме просто едни черпаци. Това е една от специалностите, които са в топ 3 на света по стрес. Много е с напрежение в кухнята. Аз персонално се оправям с това с фитнес. Имам час и половина там всяка заран, ставам в 6:30ч. всеки ден.

Аз не пресилвам с храненето, аз просто опитвам нещата, които сготвям. Това не е ястие. В кухните с висок статут задължително се опитва. Но главните готвачи там споделят - пробваме, не ядем. Разбираш какъв е усетът и по този начин.

Аз хапвам главно протеин - пиле, риба, телешко, зеленчуци, от плодовете си разрешавам главно банани, и несъмнено понякога зимата по-мазно месо или сиренца.

Моят лозунг е " Перфектната подготовка предотвратява неуспеха на представлението ". Това ни разграничава от Мишлен заведенията за хранене по света и нашите тук. Там имаш безусловно всичката посуда - блендери, цедки, кръгове, силиконови форми. Това нещо ти дава опция да се разгръщаш. Така си улесняват живота. Колкото и да натискаш, в случай че нямаш прекрасен блендер няма по какъв начин да направиш безпрепятствено пюре да вземем за пример.

За мен презентацията е извънредно значима. Мъж и жена се виждат, той я харесва, тя също, само че по какъв начин? Първо постоянно е образно. И по-късно стартират да си приказват. Същото е и с ястието. Ако ти хареса на тип чак тогава го пробваш. Ако пък си вдъхновен и от усета го помниш постоянно. Визията обаче се не помни, само че усетът - не.

Италианската кухня ми е обичана. Работил съм с готвачи оттова. Джулиано с който работих в Англия стана готвач на Кралицата преди време. Смея да настоявам, че италианците са ми в топ 3, Другите обичани кухни са ми френската и азиатската.

Аз съм извънредно горделив, че съм имал опцията да сготвям на Маргарет Тачър. Не съм я виждал, тя си ядеше от нашето на ден меню в Лондон, когато работих. Там няма по какъв начин да имаш искания, всичко е доста високо качество, с доста хубави артикули, просто няма по какъв начин да сбъркаш каквото и да ядеш. Винаги изпращаше похвали на кухнята. Тя ядеше разнообразни храни. Риба, телешко, хапваше и много зеленчуци с трюфел. Не беше доста претенциозна. Но поради възрастта не ядеше всевъзможни неща. 

На Джони Деп взехме решение да му създадем качамак с Явор Сарафов, нещо, което е покрай нашата кухня. Леко го променихме, направихме и таратор. Постарахме се да усети нашия усет.

Още 2006 година готвих на Брат Пит. Сега разбирам за какво ядеше такива неща, готвих му омлет от белтъци, просто този вид хранене те държи в добра форма. Даде ми 50 паунда бакшиш, тъй като доста му хареса. 

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР